Home » Tools » Sterk aan het Werk
Tool

Sterk aan het Werk

Omcirkel de Sterk aan het Werk-maand van 2024 in je agenda! Ook dit jaar staat de hele maand november in het teken van leren en ontwikkelen. SBCM ondersteunt met Sterk aan het Werk bedrijven om leren op een leuke en laagdrempelige manier bij werknemers onder de aandacht te brengen. Want soms hebben zij een zetje in de rug nodig om zich verder te ontwikkelen. Met het aanbod wil SBCM werknemers laten ervaren dat leren ook leuk en waardevol kan zijn, op verschillende manieren kan en in kleine stapjes. En dat komt weer ten goede aan het werkplezier, de inzetbaarheid en loopbaan!

Doe mee met Sterk aan het Werk

Wil jij de leercultuur in de organisatie nog een stap verder brengen? En werknemers op een leuke manier stimuleren om te leren? Doe dan mee met Sterk aan het Werk in de maand november en besteed die maand extra aandacht en leren en ontwikkelen. Je kunt zelf bepalen hoe intensief je dit festival vormgeeft. Maak gebruik van ons aanbod:

Festival op woensdag 13 november 2024

Op 13 november organiseert SBCM een feestelijke festivaldag in Stadion Galgenwaard in Utrecht, met medewerking van Lucille Werner, met laagdrempelige workshops, de uitreiking van de Topperverkiezing 2024 en meer. Zet deze datum alvast in je agenda! Sociaal ontwikkelbedrijven kunnen hun werknemers voor dit festival aanmelden.

Foto: Stijn Ghijssen

Impressie van 2023

Festival-app

De gratis Sterk aan het Werk-app staat boordevol leuke uitdagingen en activiteiten voor werknemers. De activiteiten zijn ingedeeld naar vijf thema´s: taal en cultuur, digitale vaardigheden, geld en rekenen, gezond en veilig werken en prettig samenwerken. Op een laagdrempelige manier leren werknemers in de app o.a. digitale nepberichten herkennen, omgaan met collega´s, fit blijven en verstandig omgaan met geld. Stimuleer werknemers door hen in de maand november muntjes te laten verzamelen per afgeronde activiteit. Daarmee maken ze kans op een kleine prijs!

Festivalkrant

Bestel de (gratis) festivalkrant voor werknemers. Deze bevat leuke, korte oefeningen, puzzels en tips op dezelfde vijf thema´s die in de app centraal staan. Oplages van de krant kun je bestellen zolang de voorraad strekt. Je bestelt deze door ons te mailen. Liever een festivalkrant op maat? Organisaties kunnen tegen kosten hun eigen logo of eigen pagina´s aan de festivalkrant toevoegen. Bekijk het voorbeeld van Den Haag Werkt.

Toolbox leermiddelen

De toolbox leermiddelen laat zien welke laagdrempelige leeractiviteiten je kunt inzetten om werknemers te laten ervaren dat leren ook leuk kan zijn. Hiermee vergroot je hun ontwikkeling en zelfvertrouwen! In de toolbox vind je per thema een verzameling van tools en tips voor laagdrempelige online en offline leeractiviteiten voor werknemers. Deze zijn bedoeld voor volwassenen zonder startkwalificatie.

Ga naar de toolbox

Pr-materiaal

Zet het pr-materiaal van SBCM in om Sterk aan het Werk en de Topperverkiezing in de organisatie onder de aandacht te brengen. Je kunt hiervoor kiezen uit posters, flyers, online banners en meer. Rechts op de pagina vind je de toolbox PR materiaal.

Ervaringen met Sterk aan het Werk

Met de voorgaande vier edities van Sterk aan het Werk heeft SBCM al veel kunnen betekenen voor sociaal ontwikkelbedrijven en hun werknemers. Bekijk onderstaande video´s waarin zij zelf aan het woord zijn.

Ook spraken we in de interviewreeks ‘Directies aan het woord over Leven Lang Ontwikkelen’ met verschillende SW-bedrijven. Hierin vertellen zij wat ze als organisatie doen om werknemers te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen, maar ook hoe zij de Topperverkiezing en het Sterk aan het Werk festival ervaarden. Je vindt al deze interviews op de overzichtspagina.

Blijf op de hoogte

Wil je als organisatie op de hoogte blijven van het festival en als eerste horen wanneer je de festivalkrant kunt bestellen of werknemers kunt aanmelden voor de festivaldag? Meld je dan aan als contactpersoon. Bij vragen kun je een mail sturen of bellen naar 070 -376 58 47 en vragen naar Noraima Kirindongo.