Home » Actueel » Save the date voor het Sterk aan het Werk festival in november
Actueel

Save the date voor het Sterk aan het Werk festival in november

Zet de datum van het Sterk aan het Werk festival van 2024 alvast in je agenda! Ook dit jaar geeft SBCM met Sterk aan het Werk weer een impuls aan leven lang ontwikkelen (LLO) in de sector. Dit jaar vindt dat plaats in november. De gehele maand ondersteunt SBCM bedrijven om leren op een leuke en laagdrempelige manier bij werknemers onder de aandacht te brengen. Want leren werkt voor iedereen!

Leren kan ook leuk zijn

Blijven leren en ontwikkelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Volwassenen met weinig of geen opleiding hebben vaak negatieve associaties met leren. Zij hebben bijvoorbeeld vervelende  schoolervaringen gehad of denken dat ze het toch niet kunnen. Met Sterk aan het Werk wil SBCM werknemers laten ervaren dat leren ook leuk kan zijn, op verschillende manieren kan, in kleine stapjes en wat het kan opleveren.

Meedoen kan op meerdere manieren

Hoe kan jij de leercultuur in jouw organisatie nog een stap verder brengen? Besteed extra aandacht aan de ontwikkeling van werknemers in de maand november tijdens Sterk aan het Werk. Je kunt als organisatie zelf bepalen hoe intensief je dit festival vormgeeft. Met ons diverse aanbod kun jij op diverse manieren en in verschillende mate meedoen. Je vindt het aanbod hieronder:

Pr- en communicatiematerialen
Dit jaar worden diverse materialen ontwikkeld waarmee je het festival en de Topperverkiezing in de organisatie onder de aandacht kan brengen. Denk aan posters, flyers en online banners. De materialen zijn nog in ontwikkeling.

Festival-app
In eerdere edities van Sterk aan het Werk is de gratis festival-app ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe uitdagingen. Ook dit jaar kijken we naar actualisaties en nieuwe uitdagingen. In de maand november kunnen werknemers in de app muntjes verzamelen na afronding van elke activiteit en daarmee kans maken op een kleine prijs. In de app staan vijf thema´s centraal: taal en cultuur, digitale vaardigheden, geld en rekenen, gezond en veilig werken en prettig samenwerken.

Festivalkrant
De festivalkrant bevat leuke, korte oefeningen en tips voor werknemers om met de vijf thema´s aan de slag te gaan. Ook dit jaar biedt SBCM weer de mogelijkheid om als organisatie een eigen logo of eigen pagina´s aan de festivalkrant toe te voegen. Wil jij de festivalkrant op maat maken? Dan zitten hier kosten aan verbonden. Een oplage van de festivalkrant zonder maatwerk kan je gratis bij SBCM bestellen zodra deze beschikbaar is.

Ideeënbox voor aanvullende activiteiten op locatie
In de ideeënbox vind je suggesties en tips om laagdrempelige leeractiviteiten op locatie te organiseren. Denk aan een format voor een workshop en gratis materialen die je hierbij kunt gebruiken. Heb je zelf mooi materiaal ontwikkeld of een tip die wij – eventueel na aanpassing – in de ideeënbox mogen opnemen? Laat het ons weten door te mailen naar Noraima Kirindongo.

Live dag op woensdag 13 november 2024
Net als vorig jaar organiseren we weer een feestelijke festivaldag op locatie met laagdrempelige workshops, de uitreiking van de Topperverkiezing 2024 en meer. Deze festivaldag vindt plaats op woensdag 13 november 2024 in de omgeving van Utrecht. Zet deze datum alvast in je agenda! Sociaal ontwikkelbedrijven kunnen hun werknemers hiervoor aanmelden.

Blijf op de hoogte

Wil je als organisatie op de hoogte blijven van het festival? Of als eerste horen wanneer je de festivalkrant kunt bestellen of werknemers kunt aanmelden voor de festivaldag op 13 november? Meld je dan aan als contactpersoon. Bij vragen kun je een mail sturen of bellen naar 070 -376 58 47. Vraag naar Paula Mensink of Noraima Kirindongo.

Direct naar de informatie

Delen op socials