Niet vergeten: nomineer voor 1 september 2023 jouw Topper!
- 23 mei 2023
Wat kan je doen als een medewerker geldzorgen heeft, zonder dat je in de schoenen van de schuldhulpverlener gaat staan? Het antwoord op deze vraag vind je in onze gratis e-learning ‘Schulden op de werkvloer en in de re-intergatie’. In deze online leermodule legt lector Schulden en Incasso…
Lees meerHeb jij een innovatief idee voor het bevorderen van sociale en inclusieve werkgelegenheid? Een nieuwe manier om de kansen op passend en duurzaam werk te vergroten voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt? Maar lukt het door een gebrek aan geld en tijd niet om dit tot uitvoering…
Lees meerInvesteren in opleiding en ontwikkeling speelt een belangrijke rol in het verhogen van de duurzame inzetbaarheid. Door medewerkers te stimuleren om zich verder te ontwikkelen, kunnen ze gezond en gemotiveerd aan het werk blijven. Nu en in de toekomst. Maar welke geschikte opleidingen en…
Lees meerDoor de hoge prijzen van energie en boodschappen is het voor veel mensen een stuk moeilijker geworden om rond te komen. Dat geldt dus ook voor medewerkers van sociale ontwikkelbedrijven. Zij lopen al een groter risico op geldzorgen, dus het is in deze tijden extra belangrijk om daar als…
Lees meerVooral in deze tijd waarin (financiële) onzekerheid voor velen toeneemt, is het belangrijk dat medewerkers zich kunnen uiten, zo lezen we in een artikel van Westrom waarin zij vertellen hoe Aan de praat! hen helpt bij een goed gesprek.
Tijd voor een goed…
Lees meerVeel werkgevers vinden het belangrijk medewerkers met geldzorgen of dreigende geldzorgen te ondersteunen. Wil jij jouw eigen aanpak rondom geldzorgen (door)ontwikkelen en heb je hierbij behoefte aan professionele ondersteuning en intervisie met collega-bedrijven? Meld je dan aan voor het…
Lees meerGas en stroom zijn steeds duurder geworden. Hierdoor ervaren steeds meer mensen problemen met hun geld. Het is daarom belangrijk dat zij duidelijke informatie krijgen over waar zij recht op hebben en hoe zij kunnen besparen. Er bestaan verschillende tools die je als SW-werkgever aan jouw…
Lees meerBen jij bezig met het duurzaam inzetbaarheidsbeleid van jouw organisatie? Dan is deze Routekaart Duurzame Inzetbaarheid mogelijk interessant voor jou! Dit is een interactieve gids vol met tips, tools en voorbeelden uit de SW-praktijk. Je kiest zelf de onderwerpen waar je meer over wilt…
Lees meerVind jij het als werkgever belangrijk om werknemers met (dreigende) geldzorgen te ondersteunen, maar heb je moeite met de implementatie ervan? De Hogeschool Utrecht heeft onlangs de toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ gelanceerd om werkgevers hierbij te ondersteunen. Op maandag 30 januari 2023…
Lees meerDe overgang: een onderwerp waar niemand het graag over heeft, maar waar veel medewerkers op middelbare leeftijd mee te maken krijgen. In de actualiteit van alledag is vaak weinig ruimte om hier actief bij stil te staan. Tóch is het belangrijk dit wel te doen, juist binnen de sociale…
Lees meer