Bewustwordingscampagne voor medewerkers ‘Ik ben aan de bal’

Bewustwordingscampagne voor medewerkers ‘Ik ben aan de bal’

Duurzame inzetbaarheid vraagt om maatwerk. Wat medewerkers nodig hebben om gezond en met plezier ( te blijven) werken verschilt  per persoon. Elke SW organisatie geeft hier op een eigen manier invulling aan. Een succesvolle aanpak komt tot stand door medewerkers actief te betrekken en het gesprek over duurzame inzetbaarheid te stimuleren.

De campagne  ‘Ik ben aan de bal’ helpt SW organisaties om bewustwording bij medewerkers te creëren op alle drie de pijlers: ik leef gezond, ik blijf groeien en ik werk met plezier. Daarmee kan het de start zijn van een eigen aanpak van duurzame inzetbaarheid.  Wil je meer weten hoe je eigen aanpak maakt, kijk dan hier. De toolbox ‘Ik ben aan de bal’ zit vol communicatiematerialen en werkvormen om medewerkers handvatten  te bieden om zelf aan de slag te gaan met hun eigen duurzame inzetbaarheid. Materialen die je zelf kunt printen of eenvoudig bij ons kunt huren.

Klaar voor de start?

Start met de handreiking om te bepalen of jouw organisatie klaar is om de toolbox in te zetten en je tactiek te bepalen.

Overzicht onderdelen Toolbox ‘ik ben aan de bal’

Tip:
Een aantal tools zijn gemaakt om fysiek in je hand te houden of op te hangen. Bij de beschrijving van die tools staat voor het drukwerk. Denk aan: soort, formaat, dikte, etc. Als je deze specificaties doorgeeft, kan de drukker aan de slag en heb je de materialen binnen de kortste keren in handen!

Bekijk / lees de ervaringen van andere organisaties

‘Roadshow haalt het taboe van schulden af’

Fivelingo was op 7 november 2016 een van de eerste organisaties die de roadshow ‘Over geld en zo’ verwelkomde voor haar medewerkers en professionals. Bart Duursma, unit manager bij Fivelingo en lid van de werk- en stuurgroep e-learning, vertelt hoe de roadshow is ontvangen en welk vervolg...

Lees meer
’Over geld praten is goed voor de medewerker én voor de organisatie’

’De roadshow Over geld en zo helpt de werkleider te ontlasten. Die weet nu hoe hij het onderwerp geld bespreekbaar kan maken. Ook weet hij wat zijn rol is in dit soort zaken, namelijk dat hij kan doorverwijzen en het niet zelf hoeft op te lossen.’

Ynze Alkema, hoofd HR ontwikkeling...

Lees meer
Alcohol- en drugsprotocollen van SW-bedrijven

Zelf aan de slag met een alcohol- of drugsbeleid? Gebruik de protocollen van onderstaande SW-bedrijven om te zien hoe je dit aan kan pakken.

Concern voor Werk: Alcohol-, drugs, en middelengebruik

Een uitgebreid beleidsdocument met daarin alle regels en procedures rond alcohol- en...

Lees meer
Avres: Preventietaak rouleert onder SW-medewerkers

Avres heeft per locatie een SW-medewerker die medeverantwoordelijk is voor preventiebeleid. De functie rouleert, zodat alle medewerkers leren om scherp te blijven op preventie en veiligheid. Dit werkt verrassend goed en maakt veiligheid tot een gedeelde verantwoordelijkheid.

Gedeelde...

Lees meer