Home » Tools » Tool ‘Groepswerk bij werkgevers’ voor groepsdetachering
Tool

Tool ‘Groepswerk bij werkgevers’ voor groepsdetachering

Ben jij als werkleider of kwartiermaker bij een gemeente of sociaal ontwikkelbedrijf betrokken bij de werving en uitvoering van groepsdetachering? Groepswerk biedt mensen de kans om productief werk te doen in een reguliere werkomgeving. Wat is de meerwaarde van groepswerk en hoe organiseer je groepsdetachering? De tool ‘Groepswerk bij werkgevers’ geeft je praktische richtlijnen en informatie.

Groepswerk

Groepswerk is aantrekkelijk voor werkgevers omdat het een betrouwbare, flexibele en kostenefficiënte oplossing is voor taken die handmatig, herhalend en arbeidsintensief zijn. Met de juiste begeleiding en organisatie kunnen werknemers elkaar ondersteunen binnen de groep en zo gezamenlijk meerwaarde creëren. Maar hoe organiseer je groepsdetachering? Wat zijn de succesfactoren en valkuilen?

Praktische richtlijnen dankzij deze tool

Het antwoord op bovenstaande vragen vind je in de publicatie ‘Groepswerk bij werkgevers’. Hierin staan praktische richtlijnen om opdrachten voor groepswerk bij werkgevers te verkrijgen en succesvol uit te voeren. De publicatie geeft je inzicht in het verwerven van dergelijke opdrachten, de voorbereiding, uitvoering en continuering ervan.

De publicatie is ontwikkeld op basis van een analyse van praktijkervaringen van succesvolle en minder succesvolle projecten. Voor het verzamelen van deze ervaringen zijn interviews afgenomen met managers en professionals van bedrijven, gemeenten, Locus netwerk, sociale ontwikkelbedrijven en UWV.

Direct naar de informatie

Downloads

Delen op socials