Home » Tools » Toolbox voor het versterken van mentale veerkracht
Tool

Toolbox voor het versterken van mentale veerkracht

Het kan soms een uitdaging zijn voor werknemers om hun energie te managen en gezond te blijven. Het gevolg is dat ze minder weerbaar zijn en niet altijd optimaal kunnen presteren. Als werkgever kun je hierin een verschil maken door samen met je werknemers aan de slag te gaan met de hulpmiddelen uit deze toolbox.

Woordenboek pyschische kwetsbaarheden

Op de website van WijZijnMind vind je een alfabetische lijst van veelvoorkomende mentale klachten, elk voorzien van een begrijpelijke uitleg die je met je werknemers kunt bespreken.

Bekijk de lijst met mentale klachten van A tot Z

Lekker in je vel

Er zijn verschillende manieren waarop werknemers beter in hun vel kunnen zitten. Op de website www.mentaalvitaal.nl vind je betrouwbare informatie over mentale gezondheid en handige tips, bijvoorbeeld over het verbeteren van slaap, verminderen van piekeren of omgaan met stress. Deze tips zijn eenvoudig toepasbaar.

Bekijk de tips over beter slapen

Bekijk de tips over minder piekeren

Bekijk de tips over minder stress

De vitaliteitsscan

Een goede vitaliteit zorgt ervoor dat je je fit voelt en je goed in je vel zit. Dit draagt bij aan gezond en plezierig werken. Hoe vitaal zijn jouw werknemers? Met de Vitaliteitsscan ontdeek je in 15 minuten hoe vitaal iemand is en welke stappen ze kunnen nemen om nog vitaler te worden.

Doe de vitaliteitsscan

E-learning bekijk het nuchter

Geef werknemers meer inzicht in de gevolgen van alcohol en blowen met de website van Bekijk het Nuchter. Hier vinden ze uitleg over hoe dit van invloed is op hun lichaam, evenals een test om te bepalen of ze verantwoord omgaan met alcohol en cannabis.

Doe de e-learning bekijk het nuchter

Meer informatie?

Delen op socials