Home » Tools » De Topperverkiezing
Tool

De Topperverkiezing

Ieder jaar organiseert SBCM de Topperverkiezing voor werknemers in de SW, met als doel een extra impuls te geven aan een leven lang ontwikkelen. Met deze verkiezing kunnen sociaal ontwikkelbedrijven hun werknemers in het zonnetje zetten. Daarnaast kunnen Toppers ook andere collega´s en werkgevers inspireren om nog meer te investeren in ontwikkeling. Zo laten deze Toppers zien dat je op verschillende manieren kan leren en dat het ook leuk kan zijn!

Wat is een Topper?

Een Topper is een werknemer die het afgelopen jaar met veel inspanning nieuwe dingen heeft geleerd via een training, opleiding of gewoon op de werkvloer. Denk aan beter leren lezen en schrijven, omgaan met de computer, vakkennis of algemene werknemersvaardigheden. Door de inzet en het doorzettingsvermogen zijn zij een voorbeeld voor anderen. En dat is soms net wat anderen nodig hebben om te zien dat leren voor iedereen werkt.

Deze werknemer:

  • toonde doorzettingsvermogen en bijzondere persoonlijke inzet en overwon daarmee barrières om vaardigheden te ontwikkelen of nieuwe dingen te leren.
  • is met het geleerde een (kleine of grote) stap verder gekomen in diens werk.
  • is met het getoonde doorzettingsvermogen een voorbeeld voor anderen.

Prijsuitreiking 2024

De prijsuitreiking van de Topperverkiezing vindt elk jaar plaats tijdens het Sterk aan het Werk-festival. De jury kiest dan uit de finalisten per regio (noord, midden en zuid) drie prijswinnaars uit. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op 13 november in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Dit jaar wordt de uitreiking mede verzorgd door Lucille Werner. Hieronder vind je de winnaars van alle voorgaande edities:

Nomineer jouw Topper

Heb jij een Topper op het oog? Dan kun je hem of haar nomineren via Dit kan tot 15 september 2024. Ontwikkelen doe je natuurlijk samen. Geef daarom in het nominatieformulier ook aan wat jouw organisatie heeft gedaan om de Topper te ondersteunen in diens ontwikkeling. Lees hier meer over de criteria waaraan een Topper moet voldoen en hoe je iemand kan nomineren.

Breng de Topperverkiezing onder de aandacht

Breng de Topperverkiezing binnen je organisatie onder de aandacht met het gratis campagnemateriaal. Je vindt het materiaal op deze pagina.

Direct naar de informatie

Delen op socials