Home » Tools » Vergroot vaardigheden met de WERK-portal
Tool

Vergroot vaardigheden met de WERK-portal

De WERK-portal is een online platform met gratis e-learningprogramma’s. Deze gaan over werk zoeken, solliciteren, veilig en prettig werken, taal op het werk en omgaan met de computer en sociale media. Werknemers kunnen hier hun voordeel mee doen en aan de slag gaan met het vergroten van hun vaardigheden.

“De WERK-portal sluit goed aan bij de doelgroep. De filmpjes en oefeningen zijn herkenbaar en realistisch voor de deelnemers en de opdrachten zijn uitnodigend om te maken.”

Te gebruiken zonder startkwalificatie

De programma’s zijn gemaakt voor mensen zonder startkwalificatie. De programma’s kunnen zij zelf thuis volgen of je kunt deze aanbieden op het werk. Daarmee help je werknemers zich te ontwikkelen, wat op den duur hun kans vergroot op duurzaam en betaald werk. Dankzij audio-ondersteuning en beeldmateriaal is de WERK-portal ook geschikt voor werknemers die lezen lastig vinden.

Materiaal voor organisaties

Op de WERK-portal vind je onder de knop ‘ Voor organisaties’ diverse materialen die je kunt inzetten om de WERK-portal binnen de organisatie onder de aandacht te brengen. Hier vind je ook een instructievideo voor organisaties. Doe je voordeel met dit materiaal. Ontdek hoe je deelnemers kunt stimuleren met de programma’s te werken. Verder is er voor elk programma een handleiding met achtergrondinformatie beschikbaar. Daarnaast zijn er bij een aantal programma’s werkbladen of handreikingen voor (groeps)opdrachten en gesprekken beschikbaar om dieper op de stof in te gaan (blended learning).

Samenwerking met Oefenen.nl

Heeft jouw organisatie een (betaalde) licentie op Oefenen.nl? Dan is er de mogelijkheid om tegen eenmalige aansluitkosten  de programma’s van de WERK-portal.nl aan de licentie te laten toevoegen. Zo heeft een organisatie via één platform toegang tot de programma’s van Oefenen.nl, de WERK-portal.nl en het Volgsysteem van Oefenen.nl. Klik hier voor meer informatie.

Praktijkvoorbeelden