Duurzame inzetbaarheid

Pak de bal op en blijf vitaal

Duurzame inzetbaarheid

SW-bedrijven kennen specifieke uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Veel werknemers kampen met laaggeletterdheid, psychosociale problematiek en leefstijlissues, en de Wsw-doelgroep vergrijst. Daarom is het belangrijk dat organisaties hun medewerkers proactief ondersteunen, het liefst met een integrale aanpak. Maar als medewerker ben je ook zelf aan de bal. Door je verantwoordelijkheid te pakken en te werken aan je groei, gezondheid en plezier, wordt de kans groter dat je tot aan je pensioen (en ook daarna) vitaal blijft.

Actueel: Corona-virus

Het Corona-virus en de noodzakelijke maatregelen zorgen voor allerlei dringende, nieuwe inzetbaarheidsvraagstukken. Hoe ondersteun je bijvoorbeeld medewerkers die vanwege hun kwetsbare gezondheid thuis zitten en waar eenzaamheid dreigt? Maar ook hoe zorg je voor begrijpelijke informatie over het virus etc. Daarom hebben we een tijdelijke ‘Corona-pagina’ aangemaakt met praktische informatie en voorbeelden geschikt voor en uit de SW-praktijk.  Ga naar de Corona- pagina

Integrale aanpakken

Er zijn meerdere routes naar duurzame inzetbaarheid mogelijk. Succesvolle aanpakken besteden aan alle drie de pijlers – gezond, groei en plezier- aandacht. Een integrale aanpak noemen we dat.

Gezond

Gezond leven is belangrijk om inzetbaar te blijven. Hoe kun je als professional medewerkers hierbij ondersteunen?

Groei

Door je vaardigheden en talenten te blijven ontwikkelen kun je als medewerker plezier houden in het werk, goed inzetbaar blijven, of je loopbaan een nieuwe wending geven.

Plezier

Plezier is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid, naast gezond en groei. Medewerkers die met plezier werken, houden dat langer vol.